Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Bloemkool uit de oven met garnalen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

1 bloemkooltje; 125 gram roze garnalen; 100 gram blauwe kaas; 2 eetlepels kookroom; 10 kerstomaatjes; geschaafde Parmezaan snippers

Extra nodig: 1 lage ronde ovenschaal, ingevet

Bereiding

  • Maak de bloemkool schoon, snijd de dikke stronk eruit en was de bloemkool. In pan met ruim kokend water de bloemkool in circa 10 minuten beetgaar koken.

  • Intussen oven voorverwarmen op 175°.

  • In steelpan blauwe kaas met kookroom zachtjes verwarmen tot dikke saus. Garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper.

  • Kerstomaatjes wassen en in vieren snijden.

  • Bloemkool afgieten en in ovenschaal zetten. Garnalensaus en cherrytomaatjes erover verdelen. Parmezaan erover strooien.

  • Schaal in midden van de oven zetten en bloemkool in circa 15 minuten iets laten kleuren.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met gebakken aardappelschijfjes.

f t g m