Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Jamie's favoriete currysaus - visversie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

5 eetlepels plantaardige olie; 2 theelepels mosterdzaad; 1 theelepel fenegriekzaad; 3 groene Spaanse pepers, zonder zaadjes en in dunne plakjes; 1 handvol curryblaadjes; 2 stukjes verse gemberwortel van 2½, geschild en grof geraspt; 3 uien, gepeld en gehakt; 1 theelepel chilipoeder; 1 theelepel kurkuma; 6 tomaten, gehakt; 4 dl kokosmelk; zout; 4 schelvisfilets à 225 gram, gefileerd en zonder vel; 1 schepje tamarindepasta of 1 theelepel tamarindesiroop; 1 flinke handvol jonge spinazie of 1 flinke handvol verse koriander

Bereiding

  • Laat de olie in een pan heet worden en doe er het mosterdzaad bij. Wacht tot het begint te springen en voeg het fenegriekzaad, de verse groene Spaanse pepers, curryblaadjes en gember toe. Roerbak het een paar minuten.

  • Doe de uien in de pan. Laat 5 minuten bakken tot de uitjes lichtbruin en zacht zijn en voeg het chilipoeder en de kurkuma toe. Doe de tomaten in de pan. Laat alles een paar minuten koken en giet er 1 of 2 glazen water en de kokosmelk bij.

  • Meng de vis en de tamarindepasta door de saus en laat het 6 minuten pruttelen tot het de consistentie van slagroom heeft en breng het voorzichtig op smaak met wat zout.

  • Doe aan het einde van de kooktijd de spinazie of de koriander erdoor.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Happy Days met the Naked Chef - Jamie Oliver

f t g m