Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Mediterrane mosselpan

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

2 kg mosselen; 4 sjalotjes; 2 teentjes knoflook; 4 gedroogde tomaten op olie; 4 tomaten; 50 gram zwarte olijven zonder pit; 2 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel gehakte tijm; 1 eetlepel gehakte basilicum; zwarte peper; zout; 150 ml witte wijn; 3 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding

  • Zoek de mosselen uit: leg ze in een bak met koud water, was ze en verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven, ook na tikken op de rand van de bak.

  • Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Kruis de verse tomaten in, leg ze in heet water, pel ze en verdeel ze in blokjes. Hak de olijven fijn.

  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes.

  • Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten.

  • Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.

  • Verwarm de witte wijn in een ruime pan.

  • Voeg de mosselen toe, leg de deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen circa 5 minuten tot alle mosselen openstaan en schud ze in de pan even om. Schep de mosselen in warme diepe borden.

  • Giet 200 ml van het mosselkookvocht bij de saus in de wok. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen.

  • Bestrooi het gerecht met peterselie.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Boodschappen

f t g m