Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Vis met sinaasappel

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Amerikaans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

5 eetlepels boter gesmolten; 1 kg visfilets, in 4 moten; zout; vers gemalen peper; 1 kleine ui, gesnipperd; 2 eetlepels cognac; 1 theelepel in dunne reepjes gesneden sinaasappelschil; 1,25 dl room; 2 eetlepels gehakte verse peterselie; 2 eetlepels sinaasappelsap; 1 pitloze sinaasappel, in dunne plakken gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Vet een ondiepe ovenschaal in met 1 eetlepel boter. Leg de moten vis erin en bestrijk ze met 2 eetlepels boter. Bestrooi met zout en peper. Laat de vis 15 tot 20 minuten bakken in de oven tot hij gemakkelijk los laat.

  • Verhit intussen in een koekenpan de overige 2 eetlepels boter op matig tot laag vuur. Doe er de ui, cognac en sinaasappeljulienne in en laat het mengsel 10 minuten heel zacht bakken op laag vuur (het mag nauwelijks pruttelen).

  • Draai de oven uit wanneer de vis gaar is. Giet alle bakvocht van de vis in de koekenpan en zet de vis weer terug in de nog warme oven. Giet de room in de koekenpan en breng aan de kook. Kook 3 tot 4 minuten, tot de saus licht gebonden is. Roer de peterselie en het sinaasappelsap erdoor en schenk de saus over de vis. Garneer met plakjes sinaasappel.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Sinaasappel en vis gaan uitstekend samen, zoals ze in Florida al heel lang weten. Hier neemt men grenadiervis en rode poon, maar andere soorten stevige vis zijn ook lekker.

Bron

Amerika – Een culinaire reis

f t g m