Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Geroerbakte garnalen met gember en paksoi

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram eiernoedels; 1 rode peper; 3 cm verse gember (biologisch), geschild; 3 eetlepels zonnebloemolie; 1 rode ui, in ringen; 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 eetlepels ketjap asin; 500 gram tijgergarnalen (diepvries), ontdooid; 1 struik paksoi, in reepjes; 1 limoen, in 4 parten

Bereiding

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.

  • Snijd de gember fijn.

  • Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 minuut.

  • Bak de gember en de rode peper 2 minuten mee.

  • Voeg de ketjap en de garnalen toe en roerbak de garnalen op hoog vuur in 3 minuten gaar.

  • Roerbak tenslotte de paksoi nog 1 minuut mee.

  • Voeg de noedels toe aan de garnalen en de paksoi. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

  • Verdeel over 4 borden en serveer met een partje limoen.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Lekker met fijngesneden verse koriander.

Bron

AllerHande

f t g m