Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Mosselen op z'n Italiaans

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 kg mosselen; 1 teen knoflook; 2 uien; 4 eetlepels olijfolie; 1 blik gepelde tomaten à 400 gram; 15 gram tijm; 100 ml volle rode wijn; 15 gram basilicum

Bereiding

  • Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Laat de mosselen in het water liggen.

  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen. Laat de mosselen uitlekken.

  • Verhit de olie in een mossel- of hapjespan en bak de knoflook en ui 3 minuten. Voeg de tomaat en tijm toe en bak 3 minuten mee. Voeg de mosselen en wijn toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Kook de mosselen in 5-8 minuten gaar. Schud de pan regelmatig.

  • Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder de dichte schelpen. Bestrooi van het vuur af met het basilicum.

Bereidingstijd>

30 minuten

Opmerkingen

Serveer met versgebakken ciabatta en mayonaise gemengd met 3 geprakte ansjovisfilets.

Bron

AllerHande

f t g m