Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Heek in groene saus met asperges

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Merluza en salsa verde con espárragos

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

200 gram groene asperges, zonder de harde uiteinden; zout; 3 tenen knoflook, geschild en fijngehakt; 4 eetlepels milde virgen extra olijfolie; 1,5 theelepel bloem; 2 eetlepels heel fijn gehakte peterselie; 2 moten heek van 200 gram

Bereiding

  • Kook de asperges 4-5 minuten in zo veel water dat ze onderstaan, ze moeten gaar zijn. Giet ze af maar vang het kookvocht op.

  • Fruit de knoflook in een grote pan met de olie op laag vuur een paar tellen of tot de geur los komt. Laat de stukjes niet bruin worden. Roer er een paar minuten de bloem door. Voeg de peterselie toe en giet er, flink roerend, beetje bij beetje 2,5 dl kookwater van de asperges bij. Doe er wat zout bij en laat alles circa 8 minuten pruttelen of tot de saus een beetje bindt.

  • Leg de vis erin en schud met een draaiende beweging aan de pan zonder hem van het vuur af te halen zodat de vismoten heel voorzichtig bewegen (u kunt dat imiteren door de moten met een houten lepel heen en weer te schuiven). Daardoor wordt het witte vocht dat ze afstaan gemengd met de saus, die dan iets gelatineachtigs krijgt.

  • Keer de moten na 5 minuten. Leg de asperges er omheen en laat alles nog 3-5 minuten op laag vuur staan, tot het visvlees net begint los te laten van de graat als u er een puntig mes in steekt.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

De heek kan vervangen worden door zeeduivel of kabeljauw.

Bron

De smaken van Spanje – Claudia Roden

f t g m