Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Spaanse mosselen met sperziebonensalade

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

600-800 gram dunne sperziebonen; 2 (liefst biologische) citroenen; 100 ml olijfolie; 2 rode uien, in ringen; 3 tenen knoflook, in plakjes; 4 eetlepels grof gesneden (platte) peterselie; 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes; 1½ eetlepel tomatenpuree; 150 ml bouillon of fond; 1½-2 kg mosselen

Bereiding

  • Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar, giet in een zeef en spoel af met koud stromend water. Laat uitlekken.

  • Pers 1 citroen uit, snijd de ander in dunne plakjes. Breng het citroensap op smaak met zout en peper en klop er 40 ml olijfolie door. Meng de dressing met 1/3 van de uiringen, 1 teen knoflook en de sperziebonen, laat intrekken en bestrooi met de helft van de peterselie.

  • Verhit ondertussen de wok voor op halfhoog vuur en schenk er de rest van de olie in. Bak hierin de rest van de uien glazig. Voeg de rode peper, citroenplakjes en rest van de knoflook toe en roerbak kort.

  • Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen op hoog vuur onder af en toe omscheppen 10 minuten tot alle schelpen open staan. Breng op smaak en bestrooi met de rest van de peterselie.

  • Serveer met de sperziebonensalade.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met frieten of dikgesneden boerenwitbrood.

Bron

delicious.

f t g m