Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Vissaltimbocca met krokante polentafrites

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 stevige witvisfilets; 20 gram verse salieblaadjes; 8 plakjes pancetta (of bacon); 50 gram ongezouten boter, in blokjes; citroensap en slablaadjes, voor erbij

Voor de polentafrites: 100 gram polenta; 25 gram boter; 50 gram geraspte Parmezaanse kaas; 2½ eetlepel fijngesneden bladpeterselie; zonnebloemolie voor het frituren

Bereiding

  • Vet voor de polentafrites een braadslee van 19x25 cm in en bekleed hem met bakpapier dat je 2 cm over de rand laat hangen. Breng 600 ml water aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de polenta in een dun straaltje toe en roer 5 minuten of tot de polenta bindt. Neem van het vuur en roer de boter, parmezaan, peterselie en wat zout en peper erdoor. Schep de polenta in de braadslee en strijk de bovenkant glad. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 150°C.

  • Stort de polenta op een snijplank, snijd hem in de lengte doormidden en snijd elke helft in 12 reepjes. Verhit in een grote koekenpan een bodempje olie van 1 cm op middelhoog vuur. Bak de polentafrites in delen in 3 minuten rondom goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven.

  • Leg intussen op elk stuk vis 2 salieblaadjes en omwikkel de visfilets met 2 plakjes pancetta. Smelt in een grote koekenpan 25 gram boter op hoog vuur tot hij schuimt en bak de vis 2 minuten aan elke kant of tot hij goudbruin en net gaar is. Schep op een bord en laat 5 minuten rusten.

  • Zet de pan op middelhoog vuur. Verhit de rest van de boter en bak 12 salieblaadjes in circa 2 minuten knapperig. Besprenkel de vis met citroensap en salieboter en serveer ze met de polentafrites en wat sla.

Bereidingstijd

45 minuten plus 1 uur opstijven in de koelkast

Opmerkingen

Lekker recept. De polentafrites moesten wel langer frituren dan aangegeven was.

Bron

delicious.

f t g m