Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Oosterse garnalen met mie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Oosters hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels pinda's; 2 eetlepels sesamzaad; 1 rode Spaanse peper; 3 cm verse gemberwortel; 2 lente-uitjes; bosje verse koriander; 2 tenen knoflook; 200 gram eiermie; 200 gram grote rauwe garnalen; 75 gram taugé; 1 limoen; 6 radijsjes; 2 eetlepels sesamolie; 200 gram oesterzwammen

Bereiding

  • Rooster de pinda's en sesamzaadjes in een droge koekenpan, schep ze om tot ze goudbruin zijn, doe ze in een kommetje en zet apart.

  • Verhit 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan en bak hier de oesterzwammen in tot ze krokant zijn.

  • Hak de Spaanse peper, geschilde gemberwortel, lente-uitjes en de helft van de koriander fijn in een keukenmachine.

  • Vul een pan met kokend water en kook hierin de eiermie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Verhit een wok met 1 eetlepel sesamolie. Voeg hier de gehakte groenten aan toe en pers de knoflook erboven uit. Roerbak 1 minuut, doe de garnalen erbij. Als deze beginnen te kleuren voeg dan de taugé toe. Roerbak nog 1 minuut, voeg het sap van een halve limoen toe en de rest van de blaadjes koriander.

  • Voeg de mie toe in de wok en hussel alles goed door. Verdeel over 2 kommen.

  • Serveer met de in plakjes gesneden radijs, de geroosterde pinda's en sesamzaadjes en de oesterzwammen.

Bereidingstijd

15 minuten

f t g m