Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Komkommersoep met gerookte forel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lekker voor zomerse dagen deze koude maaltijdsoep. De soep is in een klein half uur klaar, maar moet daarna nog wel afkoelen.

Nodig voor 2 personen

50 gram boter; 1 rode ui, gesnipperd; 1 teentje knoflook, gesnipperd; 2 komkommers, geschild en in blokjes; 1 aardappel, geschild en in blokjes; 500 ml groentebouillon; 2 eetlepels citroensap; 200 ml melk; 2 gerookte forelfilets, in reepjes; 2 lente-uitjes, in ringetjes; chilivlokken

Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Verhit de boter en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes toe en bak 1-2 minuten mee.

  • Giet de bouillon erbij en breng op smaak met peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.

  • Pureer met het citroensap en de melk.

  • Verdeel de gerookte forel over 2 kommen.

  • Roer de helft van de lente-ui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de lente-ui en chilivlokken.

Eet smakelijk!

f t g m