Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Calamares

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Dit recept komt uit Simpelweg lekker Spaanse keuken, lekker als hoofdgerecht met frites en salade of als tapas.

Nodig voor 2 personen

450 gram schoongemaakte pijlinktvis; bloem, om te bestuiven; zonnebloemolie, om te frituren; zout; partjes citroen, ter garnering; knoflookmayonaise

Bereiding

  • Snijd de inktvis in ringen van 1 cm dik en snijd de grote tentakels doormidden. Spoel ze af en laat ze goed drogen op keukenpapier. Bestuif de ringen met een dun laagje bloem. Voeg geen zout toe aan de bloem, want inktvis wordt taai als je hem voor bereiding zout.

  • Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180-190°C, of tot een blokje brood er in 30 seconden bruin in kleurt. Voeg voorzichtig de inktvisringen toe – in gedeelten, zodat de temperatuur van de olie niet daalt – en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin en knapperig; keer ze af en toe. Bak ze niet te lang, want dan wordt de inktvis taai en rubberachtig.

  • Neem de inktvisringen met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een warme oven terwijl je de resterende ringen frituurt.

  • Bestrooi de gefrituurde inktvisringen met zout en serveer ze gloeiend heet, gegarneerd met partjes citroen. Geef er een schaaltje knoflookmayonaise bij om ze in te dopen.

Buen apetito!

f t g m