Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Rode garnalencurry

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel arachideolie; 3-4 eetlepels Thaise rode currypasta; 1 eetlepel geraspte verse gember; 2 tenen knoflook, geperst; 1 rode peper, zaad verwijderd, in dunne ringetjes; 1 kleine rode ui, in dunne ringen; 1 stengel citroengras (alleen het witte deel), gekneusd; 2 limoenblaadjes; handvol Thaise basilicumblaadjes, gehakt; handvol korianderblaadjes, gehakt; 60 ml vissaus; 1 eetlepel zoete chilisaus; 300 ml kippenbouillon; 125 ml dikke kokosmelk; 500 gram rauwe garnalen, gepeld (staartjes eraan gelaten), darmkanaal verwijderd; 2 eetlepels limoensap

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de currypasta, gember en knoflook toe en roerbak 1-2 minuten tot de geuren vrijkomen. Voeg de rode peper, ui, citroengras, limoenblaadjes en de helft van de basilicum en koriander toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de sauzen, bouillon en kokosroom toe en breng zachtjes aan de kook.

  • Voeg de garnalen toe en kook 5 minuten op middelhoog vuur. Neem van het vuur. Voeg het limoensap en de rest van de basilicum en koriander toe.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met gestoomde of gekookte witte rijst.

Bron

delicious.

f t g m