Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Foeyonghai met garnalen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 prei; 1 rode paprika; 250 gram champignons; 7 eetlepels zonnebloemolie; 3 tenen knoflook, fijngesneden; 140 gram tomatenpuree; 100 ml gembersiroop; 250 ml kippenbouillon (van 1/2 tablet); 2 eetlepels sojasaus; 8 eieren; 3 theelepels sesamolie; 200 gram jumbogarnalen

Bereiding

  • Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in kwarten.

  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en fruit 1 teen knoflook 1/2 minuut. Roer de tomatenpuree, de gembersiroop, de bouillon en 1 eetlepel sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 minuten zacht koken.

  • Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en peper en zout naar smaak. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en schep 1/4 van het eimengsel in de pan. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog 1/2 minuut. Bak zo 4 omeletten. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

  • Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en de prei, de paprika en de champignons 4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 minuten door.

  • Leg de omeletten op 4 borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met witte rijst of mie.

Ik heb geen losse omeletten gebakken, maar het ei aan de gebakken groenten toegevoegd. Dit laten stollen en geserveerd met de saus. Erg lekker!

Bron

AllerHande

f t g m