Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Koolraapstamppot met rivierkreeftjes en zonnevis

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

1 koolraap; 500 gram licht kruimige aardappelen; 1 theelepel tijmblaadjes; 1 eetlepel gehakte bieslook; 1 eetlepel mosterd; klontje boter; 100 gram rivierkreeftjes; olijfolie; 2 zonnevisfilets; beetje bloem; versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Schil de koolraap en de aardappelen en snijd deze in blokjes van circa 1 cm. Kook de koolraap en de aardappelen bij elkaar in één pan beetgaar. Giet af en stamp ze grof. Roer de kruiden, mosterd en boter naar smaak door de stamppot en breng indien nodig verder op smaak met eventueel wat zout en peper. Schep de rivierkreeftjes voorzichtig door de stamppot.

  • Haal de zonnevisfilets door de bloem en maal er wat zwarte peper over. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de filets enkele minuten aan de ene zijde, draai ze om en bak nog 1-2 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets.)

  • Verdeel de stamppot over 2 borden en serveer de gebakken zonnevisfilets bij de stamppot.

Bereidingstijd

35 minuten

f t g m