Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Gegratineerde mosselen met pesto

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit recept voor gegratineerde mosselen komt uit Boodschappen. De combinatie met pesto is lekker, de citroen geeft een licht frisse smaak. Het meeste werk is de mosselen loshalen, de schotel staat binnen een half uur op tafel.

Nodig voor 4 personen

2 kilogram mosselen; 4 lente-/bosuitjes, in ringen; 250 ml witte wijn; 6 sneeën witbrood, zonder korst; 1 citroen, rasp en sap; 2 eetlepels pesto; 2 teentjes knoflook, gepeld; 2 eetlepels olijfolie; 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt; grof zeezout

Bereiding

  • Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten. Verwarm de oven voor op 220ºC of zet de ovengrill aan.

  • Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.

  • Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.

  • Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta. Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas.

  • Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop. Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill.

Eet smakelijk!

f t g m