Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Paella met chorizo, kastanjechampignons en gamba's

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Met paella kan je eindeloos variëren, deze keer een variant met chorizo (hoort er altijd in te zitten heb ik mij laten vertellen), kastanjechampignons en gamba's. Lekkere combi!

Nodig voor 2 personen

olijfolie; 125 gram chorizoworst, in kleine blokjes; 250 gram kastanjechampignons, in stukken; 1 ui, gesnipperd; 1 teentje knoflook, gesnipperd; 1 theelepel kurkuma; 500 ml groentebouillon; 1 grote rode paprika, in blokjes; 125 gram doperwtjes (diepvries); 125 gram risottorijst; 200 gram rauwe gepelde gamba's; peterselie, gesnipperd

Bereiding

  • In braadpan beetje olijfolie verhitten en chorizo met de ui en de knoflook zachtjes bakken tot de ui glazig is.

  • Kastanjechampignons en rode paprika erdoor scheppen en circa 4-5 minuten zachtjes meebakken.

  • Kurkuma, doperwtjes en risottorijst door chorizo-paddenstoelenmengsel roeren. Deel van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 20-25 minuten zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen. Wanneer het vocht verdampt is weer een scheutje bouillon toevoegen en zo door gaan tot de rijst beetgaar is en het vocht verdampt.

  • Garnalen in pan met een beetje olijfolie bakken.

  • Paella op twee borden scheppen en de garnalen erover verdelen. Garneren met een beetje peterselie.
f t g m