Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Visstoofpotje

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 2 personen

150 gram zalmfilet, in niet te kleine stukken; 100 gram garnalen; 200 gram poon; 250 gram kastanjechampignons, schoongeveegd; 1 eetlepel gehakte kervel; klein beetje fijne mosterd; 1 prei, in dunne halve ringen; 2 sjalotten, gesnipperd; 1 teentje knoflook, gesnipperd; 1 blaadje laurier; klein beetje oregano; 1 dl droge witte wijn; 100 ml kookroom; 20 gram boter; peper; zout; 1 dl visbouillon

Bereiding

  • Doe de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de visbouillon, wijn, mosterd, room, laurier en oregano toe. Laat dit alles voor 2/3 inkoken.

  • Voeg de poon en de zalmfilet toe, breng dit aan de kook en temper de hitte bron. Strooi de prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel op de pan sudderen.

  • Breng op smaak met zout en peper en roer zeer voorzichtig de garnalen erdoor. Laat even doorwarmen.

Bereidingstijd

30 minuten

f t g m