Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Andalusische visschotel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Spaans hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

300 gram kabeljauwfilet; zout; peper; 2 uien, in stukken; 100 gram champignons, schoongemaakt en gehalveerd; 1 rode paprika, in reepjes; 1 groene paprika, in reepjes; 2 eetlepels olijfolie; 4 tomaten, ontveld en klein gesneden; 1 teentje knoflook; ½ citroen; 2 eetlepels boter

Bereiding

  • Wrijf de visfilets in met peper en zout en leg ze in een ingevette ovenschaal.

  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de groenten in. Pers het teentje knoflook boven de groenten uit.

  • Doe de tomaten bij de andere groenten in de pan. Pers de halve citroen uit en giet dit over de groenten. Strooi er peper en zout over en laat alles circa 15 minuten zachtjes sudderen.

  • Spreid het groentemengsel uit over de vis. Verdeel de boter (in klontjes) erover en schuif de schotel in een voorverwarmde oven van 250°C. Laat de vis in circa 15 minuten gaar worden.

Opmerkingen

Serveer met zilvervliesrijst.

f t g m