Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Mosselen in de cataplana

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Amêijoas na cataplana 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

4 eetlepels olijfolie; 2 uien, in halve ringen; 100 gram chorizo, in blokjes; 1 eetlepel milde paprikapoeder; 1 blik tomatenblokjes (400 gram), uitgelekt; 2 kg panklare mosselen; 1 dikke plak ham (100 gram), in blokjes; 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 minuten zachtjes bakken.

  • Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 minuten zachtjes bakken, tot vocht vrijwel verdampt is.

  • Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen.

  • Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen.

  • Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen.

  • Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 minuten gaar laten worden.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.

Bron

AllerHande

f t g m