Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten

1250 gram witte asperges, geschild; zout; 150 gram witbrood (niet te vers); 2 sinaasappels; 1 teentje knoflook, gepeld; 1 eetlepel olijfolie; 100 gram geraspte Parmezaanse kaas; 250 gram gerookte zalm; 2 eetlepels kappertjes; 100 gram boter, gesmolten

Bereiding

  • Kook de asperges in water met zout circa 15 minuten tot ze gaar zijn.

  • Verkruimel het witbrood zonder de korst.

  • Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.

  • Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor.

  • Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.

  • Leg de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, op een warme schaal. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop. Leg de zalm, eventueel in roosjes gevouwen ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met gekookte aardappeltjes.

De zalm kan worden vervangen door beenham of rauwe ham.

Bron

Boodschappen

f t g m