Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Spaanse mosselen met sperziebonensalade

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

600-800 gram dunne sperziebonen; 2 (liefst biologische) citroenen; 100 ml olijfolie; 2 rode uien, in ringen; 3 tenen knoflook, in plakjes; 4 eetlepels grof gesneden (platte) peterselie; 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes; 1½ eetlepel tomatenpuree; 150 ml bouillon of fond; 1½-2 kg mosselen

Lees meer: Spaanse mosselen met sperziebonensalade

Tonijnballetjes in tomatensaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook, in plakjes; 1 blik tomatenblokjes à 400 gram; 6 zongedroogde tomaten (potje), uitgelekt; 2 blikjes tonijn in water à 185 gram; 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld; 2 eieren, losgeklopt; 15 gram basilicum, blad gesneden; 3 bosuitjes, in dunne ringetjes

Lees meer: Tonijnballetjes in tomatensaus

Vis met sinaasappel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Amerikaans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

5 eetlepels boter gesmolten; 1 kg visfilets, in 4 moten; zout; vers gemalen peper; 1 kleine ui, gesnipperd; 2 eetlepels cognac; 1 theelepel in dunne reepjes gesneden sinaasappelschil; 1,25 dl room; 2 eetlepels gehakte verse peterselie; 2 eetlepels sinaasappelsap; 1 pitloze sinaasappel, in dunne plakken gesneden

Lees meer: Vis met sinaasappel

Tortillataart met tonijn

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 blikjes tonijn op olie à 180 gram; 3 bosuitjes; 6 gedroogde tomaten op olie; 100 gram zachte geitenkaas; 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm); 150 gram Griekse yoghurt; 2-3 eetlepels kappertjes; zout; versgemalen peper; 125 gram kerstomaatjes; 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Lees meer: Tortillataart met tonijn

Viscurry uit Goa

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Indiaas hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 eetlepels plantaardige of arachideolie; 1 eetlepel zwart mosterdzaad; 12 verse kerrieblaadjes of 1 eetlepel gedroogde; 6 sjalotten, fijngesneden; 1 teen knoflook, geperst; 1 theelepel gemalen kurkuma; ½ theelepel gemalen koriander; ¼-½ theelepel chilipoeder; 150 gram santen, geraspt en opgelost in 3 dl kokendheet water; 500 gram stevige witvisfilet, ontveld en in grote stukken; 450 gram grote rauwe garnalen, gepeld en darmkanaaltje verwijderd; raspsel en sap van 1 limoen; zout; partjes limoen om erbij te serveren

Lees meer: Viscurry uit Goa

f t g m