Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Vistajine met heilbot en paprika

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie; 1 groene paprika, in ringen; 1 gele paprika, in ringen; 2 rode paprika's, in ringen; ½ theelepel venkelzaad, gekneusd; 3 teentjes knoflook, fijngesneden; 4 eetlepels peterselie, fijngesneden; sap van ½ citroen; 2 theelepels gemalen komijn; 1 theelepel gemalen koriander; zout; versgemalen peper; 600 gram heilbot of andere stevige witvis; 4 tomaten; 1 dl visbouillon (tablet)

Lees meer: Vistajine met heilbot en paprika

Vlaamse mosselen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

olie om te frituren; 4 kilo mosselen; 50 gram roomboter; 1 ui, in ringen; 1 wortel, in plakjes; 2 preien, in ringen; 1 bosje bladselderij, in reepjes; 1 flesje Vlaams witbier (bijv. Hoegaarden, 330 ml); peper; 1 kg Vlaamse frieten (diepvries)

Lees meer: Vlaamse mosselen

Zoetzure chiligarnalen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 bosuitjes; 4 eetlepels zoete chilisaus; 4 eetlepels tomatensaus (of ketchup); 1 eetlepel fijne kristalsuiker; 1 eetlepel lichte sojasaus; 1 eetlepel rijstazijn of wittewijnazijn; 60 ml zonnebloem- of raapzaadolie; 1½ cm gemberwortel, in luciferreepjes; 500 gram rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd; 1 theelepel maïzena; 2 tenen knoflook, geperst; 1-2 rode pepers, zaad verwijderd, fijngehakt; 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd; noedels of gestoomde rijst, voor erbij

Lees meer: Zoetzure chiligarnalen

f t g m