Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kipreepjes met champignons en banaan

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

125 gram snelkook rijst; zout; peper; 200 gram kipfilet; 1 eetlepel paprikapoeder; 1 kleine ui; 250 gram champignons; 2 groene paprika's; 40 gram boter; 70 gram tomatenpuree; 2 dl kookroom; 2 eetlepels korianderblad, gesnipperd; 1 banaan; 50 gram ongezouten pinda's

Bereiding

  • Kook de rijst gaar en droog in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met de paprikapoeder.

  • Maak de groenten schoon; snipper de ui, snijd de champignons in vieren en de paprika's in reepjes.

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kip rondom bruin.

  • Voeg de gesneden groenten toe en bak ze circa 5 minuten mee.

  • Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tomatenpuree, de room en de gesnipperde koriander erdoor. Breng de vloeistof aan de kook en stoof het gerecht met een deksel op de pan zachtjes gaar in circa 10 minuten.

  • Pel intussen de banaan en snijd hem in plakjes. Roer de plakjes banaan door het kip-groentemengsel en warm ze even mee.

  • Schep de rijst in een schaal, schep het kip-groentemengsel erop en bestrooi met de pinda's.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eénpans Eetplezier – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m