Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Baskische kip I

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Spaans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 groene paprika's, in reepjes; 250 gram champignons, in plakjes; 100 gram rauwe ham, in dunne reepjes; 4 kippebouten; versgemalen zwarte peper; bloem; 4 teentjes knoflook, fijngehakt; 4 eetlepels olijfolie; 1 fles sugo casa met kruiden; cayennepeper

Bereiding

  • Wrijf de kip in met peper en wentel door de bloem. Schud het overtollige bloem er weer af.

  • Verhit de olie een braadpan en bak de kip rondom bruin. Haal de kip weer uit de pan.

  • Roerbak de paprika, de champignons, de knoflook en de hamreepjes kort en voeg daarna de sugo casa toe. Voeg naar smaak cayennepeper toe. Breng de saus al roerende aan de kook en leg de kip in de saus. Laat de kip afgedekt drie kwartier zachtjes sudderen. Neem daarna de deksel van de pan en laat nog een kwartiertje zachtjes sudderen zodat de saus nog wat kan inkoken.

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten

Opmerkingen

Lekker met een frisse salade en rijst.

Bron

Eigen rececot

f t g m