Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kalkoenreepjes met garnalen in mosterdsaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kalkoen, garnalen en mosterd zijn een prima combinatie. Dit recept komt uit Het lekkere wijnboek van Albert Heijn en is in 20 minuten klaar.

Nodig voor 4 personen

200 gram kalkoenfilet; 1 bosuitje; 20 gram boter; 1½ dl droge witte wijn; 1¼ dl slagroom; ½ eetlepel mosterd; 1 theelepel maïzena; 50 gram gepelde garnalen; peper; zout

Bereiding

  • Snijd de kalkoenfilet in pinkdikke reepjes van circa 3 cm lang.

  • Snipper de bosui.

  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de stukjes kalkoen rondom bruin. Voeg het grootste gedeelte van de bosui toe en bak dat circa 1 minuut mee. Schenk de wijn in de pan en roer op hoog vuur alle aanbaksels op de bodem van de pan los. Voeg al roerend de room en de mosterd toe en laat het vlees in nog circa 3 minuten gaar worden.

  • Roer de maïzena met water glad en bind hiermee de saus.

  • Verwarm de garnalen kort mee en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

  • Garneer met de rest van de bosui.

Eet smakelijk!

f t g m