Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Circassische kip

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Turks hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 dl kippenbouillon; 1 takje verse tijm; 1 laurierblaadje; 400 gram kipfilet; 1 sjalotje; 25 gram boter; ½ eetlepel chilipoeder; 1 sneetje oud witbrood; 150 gram gepelde walnoten; 1 eetlepel fijngehakte peterselie; zout; peper

Bereiding

  • Breng 3 dl kippenbouillon met de tijm en laurier aan de kook. Laat de kipfilet hierin in circa 10 minuten tegen de kook aan gaar worden. Snipper het sjalotje.

  • Verhit de boter in een pan en fruit het sjalotje met het chilipoeder zachtjes glazig. Neem de kip uit de bouillon en laat de filets afkoelen. Maal het brood met de walnoten in de keukenmachine fijn. Meng het uimengsel erdoor en voeg geleidelijk de bouillon toe.

  • Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de kip in stukjes. Schep wat saus door de kip en verdeel dit over een schaal.

  • Schep de rest van de saus erover. Strooi er paprikapoeder over.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met komkommer en Turks brood.

Bron

Spar

f t g m