Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kipkerrie met rijst

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram (basmati)rijst; zout; versgemalen peper; 2 uien; 500 gram kipfilet; 5 eetlepels zonnebloemolie; 3 eetlepels kerrie; 2 theelepels gemberpoeder; 1/8 liter droge witte wijn; 1/8 liter kippenbouillon; 2 (vlees)tomaten; 3 eetlepels mango-chutney; 2 dl crème fraîche; cayennepeper; 2 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie

Bereiding

  • Kook de rijst gaar en droog in water met zout.

  • Pel en snipper intussen de uien.

  • Snijd de kipfilet in reepjes.

  • Verhit de olie in een braadpan en roerbak de reepjes kip rondom bruin.

  • Voeg de uisnippers, de kerrie, de gember en peper naar smaak toe en roerbak het geheel nog circa 2 minuten tot de ui glazig is.

  • Schenk de wijn en de bouillon erbij en laat de reepjes kip, afgedekt, zachtjes in circa 20 minuten gaar pruttelen.

  • Kruis intussen de velletjes van de tomaten in, dompel ze enkele seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  • Snijd de grotere stukken mango-chutney klen.

  • Roer de crème fraîche door het kip-uimengsel en laat het vocht, zonder deksel, iets inkoken.

  • Roer dan de stukjes tomaat en de mango-chutney erdoor en breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper.

  • Schep de rijst en de koriander of peterselie door de kipkerrie en laat het geheel door en door heet worden.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Rijst als basis – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m