Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kiptajine met abrikozen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Marokkaans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 eetlepels olijfolie; 1 scharrelkip, in 8 stukken gesneden; 500 gram uien, in halve ringen; 2 teentjes knoflook, uitgeperst; 10 saffraandraadjes; 1 theelepel kurkuma; 1 theelepel korianderzaadjes; 1 theelepel gemalen komijn; 1 kippenbouillonblokje; zout; peper; 4 groene paprika's, in stukken van 4 cm; 3 eetlepels fijngehakte koriander; 3 eetlepels fijngehakte (blad)peterselie; 1 blik kikkererwten (à 400 gram); 150 gram gedroogde gewelde abrikozen

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpan en bak op middelhoog vuur de kip in circa 3 minuten rondom aan.

  • Voeg de uien en de knoflook toe en bak ze circa 5 minuten zachtjes mee.

  • Voeg de saffraan. kurkuma, korianderzaadjes, komijn, het kippenbouillonblokje en zout en peper toe. Voeg zoveel warm water toe dat de kip net onder staat. Laat de kip op middelhoog vuur in circa 40 minuten gaar stoven.

  • Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de paprika toe.

  • Voeg ten slotte de koriander, peterselie, kikkererwten en de abrikozen toe en laat nog circa 10 minuten stoven.

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten

Opmerkingen

Serveer met brood.

Bron

Tip Culinair

f t g m