Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gestoofde kip met kerrie en linzen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In dit recept worden gedroogde rode linzen gebruikt. Deze hoeven niet te weken of voor te koken en zijn snel gaar. Wil je dit recept nog sneller bereiden gebruik dan linzen uit blik en laat het gerecht stoven tot de kip gaar is.

Gestoofde kip met kerrie en linzen

Nodig voor 4 personen

25 gram boter; 2 grote uien, in ringen; 1 prei, in ringen; 2 stengels bleekselderij, in plakjes; 500 gram kipfilet, in blokjes; 250 gram rode linzen; 2 theelepels kerriepoeder; ¼ theelepel gemalen koriander; 6 dl kippenbouillon; zout; versgemalen peper; 2 eetlepels fijngesneden verse koriander; 2 eetlepels fijngesneden verse tijm; 6 eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding

  • Boter verhitten en hierin ui, prei en bleekselderij 2-3 minuten bakken.

  • Kipfilet toevoegen en 3-4 minuten meebakken.

  • Linzen toevoegen en 2-3 minuten meebakken.

  • Kerrie, nootmuskaat en bouillon toevoegen, goed doorroeren en alles met deksel op pan circa 15 minuten stoven.

  • Stoofpotje op smaak brengen met zout en peper en met korianderblaadjes bestrooien.

  • Tijm door Griekse yoghurt roeren en stoofpotje serveren met op elk bord een schep Griekse yoghurt.

f t g m