Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Hete kip met courgette en linzen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kip, courgette en linzen zijn een prima combi. Een pittig rood pepertje maakt het qua smaak verder af. Dit gerecht staat in een half uurtje op tafel.

Nodig voor 4 personen

400 gram kipfilet; 1 ui; 1 teentje knoflook; 700 gram courgettes; 3 eetlepels olie; 1 rode peper; ½ liter groentebouillon; 300 gram rode linzen; 1/8 liter Griekse yoghurt; 1 eetlepel gesnipperde bladselderij

Bereiding

  • Snijd de kipfilets in kleine stukjes.

  • Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de courgettes in blokjes.

  • Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes kipfilet rondom lichtbruin in circa 4 minuten.

  • Voeg de ui, knoflook, rode peper en courgette toe en bak ze even mee.

  • Roer de bouillon en de linzen erdoor, breng aan de kook en laat de linzen afgedekt in circa 20 minuten zachtjes gaar worden.

  • Neem de pan van het vuur en roer de bladselderij erdoor. Geef de Griekse yoghurt er los bij.

Eet smakelijk!

f t g m