Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kipfilet gevuld met pesto en parmaham

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

2 kipfilets; 1 tomaat, in dunne plakken; 1 bolletje mozzarella, in dunne plakjes; 1 eetlepel groene pesto; zout; versgemalen peper; 4 plakken parmaham; olijfolie

Extra nodig: 1 grote ovenschaal of 2 kleine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Verwijder eventuele peesjes uit de kipfilet. Snijd de kipfilet in de lengterichting open. Leg hier om en om wat plakjes tomaat en mozzarella tussen. Smeer de kipfilet in met pesto. Strooi er zout en peper over. Omwikkel het geheel met parmaham (steek er eventueel een prikkertje in om vast te zetten).

  • Vet de ovenschaal(tjes) in met olijfolie en leg de kip erin. Zet de ovenschaal(tjes) circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

Lekker met pasta en tomatensaus en een ovenschoteltje van gemengde groenten, knoflook en verse kruiden.

Bron

Boodschappen

f t g m