Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kip met broccoli uit de wok

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

1 dubbele kipfilet; cajunkruiden; 2 eetlepels olijfolie; 1 teen knoflook, in plakjes; 1 Spaanse peper, zonder zaad en in ringetjes; 1 kleine prei, in ringen; ½ rode paprika, in reepjes; 300 gram broccoli; 2 vleestomaten, in plakken

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met cajunkruiden.

  • Scheid de stengels en roosjes van de broccoli en snijd de stengels klein.

  • Verhit de olijfolie in de wok en fruit daarin de knoflook en de Spaanse peper.

  • Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin.

  • Voeg de prei, de paprika en de kleingesneden broccolistengels toe. Roer alles goed doorelkaar en laat de groenten op laag vuur circa 10 minuten bakken.

  • Voeg de broccoliroosjes toe, roer alles goed doorelkaar en bak de roosjes nog 5-10 minuten tot ze beetgaar zijn.

  • Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en serveer er apart de tomatenplakjes met eventueel wat vinaigrette erover bij.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Past in de methode Montignac als vet/eiwit gerecht.

Bron

Ria Tummers

f t g m