Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Marokkaanse kipstoofpot met citroen en olijven

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel olijfolie; 1 kleine ui, fijngehakt; stukje gember van 5 cm, fijngeraspt; ½ theelepel kurkuma; 4 tenen knoflook, fijngehakt; 4 kipfilets à 170 gram; 1 klein kaneelstokje; snufje saffraandraadjes; 600 ml hete kippenbouillon; geraspte schil en sap van 1 kleine citroen; 250 gram couscous; 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten; handvol muntblaadjes, fijngehakt; handvol bladpeterselie, fijngehakt; 50 gram kleine zwarte of groene olijven

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en roerbak 5 minuten of tot de ui zacht is.

  • Voeg de gember, kurkuma en het grootste gedeelte van de knoflook (bewaar 1 theelepel) toe en roerbak 1 minuut.

  • Voeg de kip, kaneel, saffraan, hete kippenbouillon, citroensap en zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur en laat zonder deksel 20 minuten koken of tot de kip zacht is.

  • Neem de kipfilets met een schuimspaan uit de pan, dek af met folie en houd warm.

  • Draai het vuur hoger en laat de saus 10 minuten koken, of tot het vocht tot ongeveer de helft is ingekookt.

  • Doe intussen de couscous in een grote hittebestendige kom, schenk er 300 ml kokend water over, dek af en laat 5 minuten staan. Roer de korrels los met een vork en roer de pijnboompitten erdoor.

  • Doe de kip terug in de pan met de citroenrasp, munt, peterselie, olijven en bewaarde knoflook. Schep door elkaar en warm alles goed door.

  • Serveer de kip met de saus op de couscous.

Bereidingstijd

1 uur en 5 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m