Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kipsouvlaki

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel rode wijnazijn; 1 eetlepel citroensap; 2 eetlepels gehakte verse oregano of ½ theelepel gedroogd; 1 eetlepel gehakte verse tijmblaadjes; 4 eetlepels extra vierge olijfolie; 4 (scharrel)kipfilets à 150 gram; 2 tomaten, zaad verwijderd, in partjes; 1 kleine rode ui, in partjes; 40 gram zwarte (kalamata)olijven, pit verwijderd; 100 gram feta verkruimeld; 20 gram verse bladpeterselieblaadjes; 4 pitabroodjes, verwarmd; tzatziki, voor erbij

Bereiding

  • Meng de azijn, het citroensap, de oregano en tijm in een kom door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe en klop de olie er langzaam door. Houd 2 eetlepels dressing apart voor de salade. Schep de kipfilets in de kom door de dressing, zodat de kip gelijkmatig bedekt is.

  • Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kip op middelhoog vuur 7-8 minuten aan elke kant tot hij goudbruin en gaar is. Laat afgedekt met folie rusten.

  • Doe intussen de tomaat, ui, olijven, feta en peterselieblaadjes met de bewaarde dressing in een grote kom.

  • Snijd de kip in dikke plakken en voeg ze toe aan de salade. Schep voorzichtig door elkaar.

  • Bestrijk het pitabrood met tzatziki, schep de salade erop en serveer met de rest van de tzatziki.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m