Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Geroerbakte zoete chilikip

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

80 ml lichte sojasaus; 60 ml zoete chilisaus; 2 eetlepels rijstazijn; 500 gram kipfilet, in dunne plakken; 450 gram hokiennoedels*; 60 ml zonnebloemolie; 2 tenen knoflook, in plakjes; 2 theelepels geraspte gember; 2 bosjes broccolini**, in stukken; 1 ui, in dunne ringen; 1 rode paprika, in dunne repen

Bereiding

  • Meng de sojasaus, chilisaus, suiker en azijn in een grote kom. Voeg de kip toe, roer door elkaar zodat de kip goed bedekt is en laat 15 minuten in de koelkast marineren.

  • Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en houd warm.

  • Verhit de helft van de olie in een wok of een grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak, als de olie begint te walmen, de uitgelekte kip (bewaar de marinade) in 2 delen 3-4 minuten tot de kip goudbruin is. Neem uit de pan en zet apart. Veeg de wok voorzichtig schoon met keukenpapier.

  • Breng de bewaarde marinade in de wok op hoog vuur aan de kook. Laat 1 minuut inkoken en doe de marinade in een kommetje. Veeg de wok schoon met keukenpapier.

  • Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Roerbak de knoflook, gember, broccolini, ui en paprika 1 minuut. Doe de kip en marinade terug in de wok en roerbak 2 minuten of tot alles goed is doorgewarmd. Serveer direct met de noedels.

Bereidingstijd

25 minuten plus 15 minuten marineren

Opmerkingen

* Hokiennoedels zijn dikke verse eiernoedels, eventueel te vervangen door gedroogde mie of andere dikke eiernoedels, of koelverse dikke spaghetti.

** Of vervang door 1 stronkje gewone broccoli in kleine roosjes, stelen in stukjes.

Bron

delicious.

f t g m