Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kip met broccoli en amandelen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Thais hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

250 gram kipfilet, in blokjes gesneden; 1 theelepel maïzena; 200 gram broccoliroosjes; 2 eetlepels plantaardige olie; 20 gram gepelde amandelen; 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst; 1 middelgrote wortel, geschrapt en in dunne reepjes gesneden; 1 ui, gepeld en fijngesnipperd; 1 theelepel rietsuiker; 3-4 groene chilipepers, ontpit en in schuine reepjes gesneden; 5 sprietjes bieslook, in stukjes geknipt; 4 eetlepels kippenbouillon; 2 eetlepels vissaus; fijngehakte blaadjes koriander

Bereiding

  • Wrijf de kipfilet in met maïzena. Blancheer de broccoliroosjes in kokend water.

  • Verhit de olie in een wok of grote braadpan en rooster de amandelen hierin goudbruin. Voeg al roerend wat knoflook toe. Neem de amandelen uit de pan en zet ze apart.

  • Roerbak de blokjes kipfilet in de resterende olie snel rondom bruin. Voeg wortel, ui en resterende knoflook toe en roerbak alles nog 1 minuut. Voeg al roerend wat zout toe.

  • Strooi de suiker over het mengsel en laat karameliseren. Voeg chilipeper en bieslook toe, schep alles goed om en schenk de bouillon en de vissaus erbij.

  • Spatel de broccoliroosjes en de amandelen door het mengsel en bestrooi het gerecht met koriander.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

De beste Thaise recepten

f t g m