Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kip Siam

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

300 gram pandanrijst; 300 gram kipfilet, in reepjes; 3 eetlepels olie; 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 uien, in halve ringen; 1 groene paprika, in reepjes; 1 gele paprika, in reepjes; 1 rode paprika, in reepjes; 3 eetlepels oestersaus; 75 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 minuten goudbruin.

  • Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 minuten mee.

  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten.

  • Roer de oestersaus los met 2 eetlepels water en schenk erbij.

  • Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor.

  • Breng op smaak met peper en zout.

  • Verdeel de rijst over 4 diepe borden en serveer met de kip siam.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Lekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper.

Bron

AllerHande

f t g m