Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gebraden eend met rode kool

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 eend à 2 kg; 3 kruidnagels; 3 teentjes knoflook; 1 kg aardappelen; 4 stuks zoetzure appels; 1 ui; 1/4 theelepel zout

Voor de rode kool: 1 kg gesneden rode kool; 1 kleine ui; 1/2 eetlepel suiker; 1 mespuntje kaneel; 3 eetlepels olie; 1/4 theelepel zout; 5 kruidnagels; 1 eetlepel suiker

Bereiding

  • De eend goed wassen en afdrogen.

  • De appels wassen, de klokhuizen verwijderen en in vier gelijke stukken snijden.

  • De binnenkant van de eend goed insmeren met het zout. De stukjes appel en de gehele ui in de buikholte doen. De overgebleven stukjes appel bewaren.

  • Het vel van de eend met een scherp mes inkerven tot aan het vlees en met het zout en de knoflook insmeren. Nu de eend op zijn rug op de braadslede leggen. De overgebleven appelstukjes, de overgebleven knoflook en de kruidnagels naast de eend leggen op de braadslede. Twee deciliter water toevoegen op de braadslede. Het geheel bedekken met aluminiumfolie en in de oven plaatsen. Braad het geheel in de oven gedurende 1 uur op 180°C.

  • Dan de eend uitnemen, de folie verwijderen en de eend in 4 stukken snijden. De aardappelen ernaast leggen en het geheel weer in de oven plaatsen. Als het vlees mooi bruin en knapperig is geworden, dan zijn de aardappelen ook gaar.

  • Voor de rode kool: De kleingesneden ui in de olie goudbruin bakken en de rode kool toevoegen. De zout en de azijn erbij doen en het geheel 10 minuten laten stomen. (sudderen met de deksel op de pan). Tot slot met de suiker, de kaneel en de kruidnagels mengen en nog 5 minuten zonder deksel laten pruttelen.

Bereidingstijd

1 uur en 50 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Hongaars familierecept

f t g m