Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kipfilet met Chinese kool en sesamzaad

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Chinees hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

75 gram sesamzaad; 225 gram ananasblokjes (uit blik); 300 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden; zout; versgemalen peper; 3 eetlepels olie; 1 ui, gepeld en fijngesnipperd; 1 middelgrote Chinese kool, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden; 2 rode paprika's, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden; 3-4 eetlepels sesamzaadpasta; 2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  • Sesamzaad in droge koekenpan op matig vuur roosteren. Regelmatig roeren. Overdoen op een bord en laten afkoelen.

  • Blokjes ananas in zeef laten uitlekken.

  • Reepjes kip bestrooien met zout en peper.

  • Olie in een wok verhitten. Reepjes kip snel rondom dichtschroeien en in 2-3 minuten gaar bakken. Uit de wok nemen en warm houden.

  • Ui in de wok doen en 3 minuten roerbakken.

  • Chinese kool en paprika toevoegen en nog eens 3 minuten roerbakken.

  • Sesamzaadpasta en sojasaus erdoor roeren en alles nog 2 minuten laten stoven.

  • Kip, ananas en driekwart van de sesamzaadjes erdoor scheppen en alles nog even door en door warm laten worden. Op smaak brengen met zout en peper.

  • Garneren met resterende sesamzaadjes.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

De beste Chinese recepten

f t g m