Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Geroerbakte broccoli met peppadew

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram basmatirijst; 400 gram kipfilet, in repen; 2 theelepels paprikapoeder; 4 eetlepels olijfolie; 2 tenen knoflook, fijngesneden; 1 rode ui, in halve ringen; 600 gram broccoli, in roosjes; ½ pot milde peppadew pepers à 420 gram

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Bestrooi ondertussen de kip met het paprikapoeder en peper en zout naar smaak.

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de kip met 1 teen knoflook in 7 minuten gaar. Neem uit de pan en houd apart.

  • Laat ondertussen de pepers uitlekken boven een kom, bewaar het vocht. Halveer de pepers.

  • Doe de rest van de olie in de wok en fruit de ui met de resterende knoflook 1 minuut.

  • Voeg de broccoli toe en roerbak op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de pepers toe en bak mee.

  • Voeg 4 eetlepels vocht van de pepers met de kip toe aan de broccoli. Breng op smaak met zout.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m