Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Spaanse kipfilet

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

50 gram rozijnen; 2 theelepels verse tijmblaadjes; 2 dl medium dry sherry; 4 kipfilets, à 125 gram; zout; peper; 25 gram boter; 25 gram pijnboompitten of geschaafde amandelen

Bereiding

  • Doe de rozijnen met de tijm in een kommetje en schenk de sherry erover. Laat de rozijnen circa 10 minuten staan.

  • Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kipfilets op een halfhoog vuur in circa 4 minuten heel lichtbruin.

  • Voeg de rozijnen met de sherry toe en laat het geheel met een deksel schuin op de pan circa 20 minuten heel zachtjes sudderen. Keer de kipfilets regelmatig.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

  • Leg de kipfilets in een warme schaal en kook het vocht met de rozijnen nog circa 3 minuten op een hoog vuur in.

  • Schep de rozijnenjus en de pijnboompitten over de kipfilets.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Lekker met in olijfolie gebakken krieltjes en broccoli.

Bron

Spar

f t g m