Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Ajam paniki met verse koriander, gewokte prei en paprika en knoflooknoedels

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Oosterse hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

400 gram kipfilet; 2 rode paprika´s; 2 teentjes knoflook; plantaardige olie; 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki; 400 gram preiringen; 1 zak Conimex Wok Noedels; 2 eetlepels grofgehakte koriander

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprika´s schoon en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.

  • Voeg 200 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok. Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten. Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in circa 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, en goed laten uitlekken.

  • Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje hete olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin. Meng de noedels met de knoflookolie. Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden, schep de gewokte prei en paprika ernaast.

  • Geef de knoflooknoedels er apart bij.

Bereidingstijd

25 minuten

Bron

Conimex

f t g m