Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Enchiladas met gerookte kip

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mexicaans hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

600 gram tomaten; 2 eetlepels jalopeñopeperreepjes (potje); 1 grote ui; 2 eetlepels olie; 100 gram spekreepjes; ½ kippenbouillontablet; 250 gram gerookte kipfilet; 100 gram zachte geitenkaas; ½ zakje verse koriander (à 15 gram); 12 flour tortilla's; 125 ml zure room

Extra nodig: keukenmachine; ovenschaal circa 20 x 30 cm

Bereiding

  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken snijden. In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren. Ui pellen en snipperen.

  • In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken. Spek op bordje scheppen. In bakvet ui circa 3 minuten zachtjes fruiten. Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur circa 5 minuten bakken. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in circa 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Saus in diep bord schenken.

  • Kip in dunne reepjes snijden. Geitenkaas verkruimelen. Koriander grof hakken.

  • In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken. Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen. Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen. Rest van saus erover schenken.

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.

  • Zure room over enchilada's uitstrijken. Geitenkaas erover strooien. Enchilada's circa 4 minuten onder hete grill schuiven. Koriander erover strooien.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.

Bron

AllerHande

f t g m