Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Jhalfrazi-kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Het recept voor dit Indiase hoofdgerecht komt uit het boek Curry's van Mridula Baljekar. Jhalfrazi werd door de Indiase chef-koks uitgevonden tijdens de Britse heerschappij. Restjes koud vlees werden al roerend met specerijen gebakken. Het gerecht stamt uit Calcutta, waar ooit een belangrijke Britse handelspost van de Oost-Indische Compagnie was gevestigd. Serveer dit gerecht met gekookte rijst of naanbrood.

Nodig voor 4 personen

675 gram kipfilet; 2 eetlepels plantaardige olie; 1 theelepel komijnzaad; 1 ui, fijngehakt; 1 groene paprika, fijngehakt; 1 rode paprika, fijngehakt; 1 teentje knoflook, geperst; stuk verse gemberwortel, 2 cm lang, gehakt; 1 eetlepel currypasta; ¼ theelepel chilipoeder; 1 theelepel gemalen koriander; 1 theelepel gemalen komijn; ½ theelepel zout; 400 gram tomaten uit blik, gehakt; 2 eetlepels gehakte verse koriander; verse koriandertakjes, voor de garnering

Bereiding

  • Verwijder vet van de kipfilet en snijd het vlees in blokjes van 2½ cm.

  • Verwarm de olie in een wok, karahi of koekenpan en bak het komijnzaad 30-40 seconden tot het begint te springen. Voeg ui, paprika's, knoflook en gember toe en bak 6-8 minuten.

  • Voeg de currypasta toe en roerbak het geheel 2 minuten. Roer het chilipoeder, de gemalen koriander, komijn en het zout erdoor en voeg 1 eetlepel water toe. Roerbak nog 2 minuten.

  • Voeg de kip toe en roerbak nog circa 5 minuten. Voeg de tomaten en de verse koriander toe. Dek de pan af en bak alles 15 minuten tot de kip gaar is. Garneer met een takje verse koriander.

Eet smakelijk!

f t g m