Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gebraden kip op z'n Frans met groentesaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Dit kipgerecht staat in anderhalf uur op tafel. Door de boter die onder de huid aangebracht wordt, blijft de kip lekker sappig. Door de kip regelmatig met wat olijfolie te bestrijken krijg je een mooi goudbruin gebraden kippetje.

Nodig voor 2 personen

verse groene kruiden; 1 kleine kip; 50 gram zachte boter; 1 eetlepel olijfolie; 100 gram plakjes ontbijtspek, in reepjes; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 6 sjalotten, fijngehakt; 225 gram diepvrieserwten; 250 gram groene asperges, houtachtige uiteinden verwijderd; 80 ml slagroom; 1 eetlepel grove mosterd

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180C.

  • Pluk de blaadjes van de takjes kruiden, hak de steeltjes grof en stop de steeltjes in de buikholte van de kip. Snijd de blaadjes fijn en meng 2 eetlepels ervan door de helft van de boter.

  • Ga met je hand onder het vel van de kip om het los te maken, wrijf de kruidenboter onder het vel en druk het vel terug op z'n plaats. Leg de kip in een braadslee en bestrijk met olie. Bak 1 uur of tot de kip gaar is.

  • Smelt de rest van de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de bacon toe en bak 2 minuten of tot hij krokant wordt.

  • Doe de knoflook, sjalotten, erwten en asperges erbij. Breng op smaak met zout en peper.

  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken.

  • Roer de room en mosterd erdoor.

  • Snijd de kip aan en serveer met de saus.

f t g m