Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kalkoen-goulash

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 ui; 1 rode paprika; 1 groene paprika; ¼ knolselderij; 2 plakjes bacon; 200 gram kalkoen-goulashvlees; 1 theelepel goulashkruiden; ½ dl droge witte wijn; 1 dl gezeefde tomaten; zout; peper

Extra nodig: vuurvaste schaal van circa 2 liter

Bereiding

  • Ui pellen en snipperen.

  • Paprika's schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden.

  • Knolselderij schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.

  • Bacon in reepjes snijden.

  • In schaal bacon in magnetron op vol vermogen (600-700 Watt) onafgedekt in circa 1 minuut uitbakken.

  • Ui, paprika, knolselderij, vlees, goulashkruiden en wijn erdoor scheppen. Mengsel afgedekt in magnetron op vol vermogen in circa 5 minuten bijna gaar laten worden. Tussentijds een keer doorscheppen.

  • Gezeefde tomaten erdoor roeren. In magnetron afgedekt op vol vermogen in nog circa 5 minuten gaar laten worden.

  • Op smaak brengen met wat zout en peper.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Lekker met rijst.

Bron

Koken voor twee – De lekkerste recepten uit AllerHande (aangepast)

f t g m