Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Surinaamse kipkerrie

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 eetlepels olie; 4 teentjes knoflook, geperst; 2 uien, gesnipperd; 1 kippenbouillontablet, verkruimeld; 1 1/2 eetlepel kerriepoeder (mild); 400 gram aardappelen, geschild en in stukken; 500 gram sperziebonen, schoongemaakt; 1/2 rode peper, fijngesneden; 1 eetlepel tomatenpuree; 500 gram kipfilet, in blokjes; zout

Lees meer: Surinaamse kipkerrie

Texas Chicken

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten 

3 tenen knoflook, geperst; 2 theelepels cayennepeper; 1 theelepel chilipoeder; sap van 1 citroen; 2 eetlepels paprikapoeder; 4 eetlepels olijfolie; 1 braadkuiken van 1,75 – 2 kg, in stukken

Lees meer: Texas Chicken

Yakitori

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

6 eetlepels Japanse sojasaus (kikkoman); 3 eetlepels dry sherry; 6 eetlepels saké; 2 theelepels fijne suiker; 600 gram kipfilet; 4 bosuitjes; 1 groene paprika; 1 citroen; (versgemalen) peper; scherpe mosterd

Lees meer: Yakitori

Wraps met gegrilde kip en chorizosaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram kipfilet, in blokjes van 3 cm; ½ theelepel gerookt paprikapoeder; 1 teen knoflook, fijngehakt; 1 eetlepel olijfolie; geraspte schil en sap van 2 (liefst biologische) citroenen; 8 tortilla's; zure room; gemengde sla

Voor de chorizosaus: 270 gram geroosterde rode paprika op olie (pot), uitgelekt (olie bewaren), gehakt; 1 kleine ui, in dunne ringen; 1 chorizoworstje, vel verwijderd, in stukjes

Lees meer: Wraps met gegrilde kip en chorizosaus

Zwitserse spitskoolstamppot met cordon bleu

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

Voor de cordon bleu: 350 gram kipfilet; 100 gram Gruyère (aan 1 stuk); 4 plakken boerenachterham; 2 eieren; 100 gram bloem; 100 gram paneermeel; olijfolie om in te bakken

Voor de spitskoolstamppot: 800 gram kruimige aardappels; 1 spitskool; 50 ml melk

Extra nodig: cocktailprikkers; ovenschaal; pureestamper; rasp

Lees meer: Zwitserse spitskoolstamppot met cordon bleu

f t g m