Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Aspergerolletjes met beenham

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nederlands hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

300 gram beenham, in plakken; 750 gram witte asperges; zout; schepje suiker; kneepje citroensap; aluminiumfolie

Voor de botersaus: 4 eetlepels droge witte wijn; 4 eetlepels water; ½ sjalot, gesnipperd; mespunt gedroogde dragon; 4 peperkorrels; 2 eierdooiers; 150 gram gesmolten boter; kneepje citroensap; snuf nootmuskaat

Lees meer: Aspergerolletjes met beenham

Asperges met kruidenvinaigrette

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nederlands hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

1 kg witte asperges; zout; peper; 2 eieren; 150 gram rauwe (Serrano)ham, iets dikker gesneden; 2 eetlepels witte wijnazijn; 8 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels fijngesneden bieslook; 2 eetlepels fijngesneden basilicum

Lees meer: Asperges met kruidenvinaigrette

Asperges met ei en kruidenolie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nodig voor 4 personen

1½ kg witte asperges; zout; 1 teentje knoflook; 4 eieren; 5 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel (grove) mosterd; 1 eetlepel witte wijnazijn; 2 eetlepels grofgeknipte peterselie; 2 eetlepels fijngeknipte bieslook; 50 gram Parmezaanse kaas (aan een stukje); 300 gram beenham; versgemalen peper

Lees meer: Asperges met ei en kruidenolie

Aubergine gevuld met Turkse pilav

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 grote aubergines; 2 eetlepels olijfolie; 250 gram rundergehakt; 1 ui, fijngesnipperd; 250 gram witte rijst; 1 grote vleestomaat, in stukjes; 2 theelepels kaneel; 1 eetlepel gedroogde oregano; 75 gram rozijnen; 100 gram feta, verkruimeld

Lees meer: Aubergine gevuld met Turkse pilav

f t g m