Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Frittata met asperges

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nodig voor 2 personen

500 gram witte asperges, geschild; suiker; zout; peper; 6 eieren; 50 gram achterham, gesnipperd; 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas; 1 eetlepel gedroogde oregano; scheutje olijfolie

Bereiding

  • Breng ruim water met een beetje suiker aan de kook en voeg de asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges van het vuur af afgedekt 15-20 minuten in het hete water liggen tot ze gaar zijn.

  • Laat de asperges goed uitlekken en snijd ze in stukken van circa 2 cm.

  • Klop de eieren los in een kom en roer de ham, zout, peper, oregano, asperges en de helft van de kaas erdoor.

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en schenk daarin het eimengsel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de omelet op zacht vuur tot deze gestold is en de bodem goudgeel is, laat de bodem vooral niet te bruin worden.

  • Zet de pan met de frittata nog even onder de hete grill in de oven voor een mooi kaaskorstje.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eigen recept

f t g m