Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Goulash met rode peper

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

De peper geeft extra pit aan deze goulash. Een lekker stoofgerecht om te maken op een koude winterdag! Lekker met sperzieboontjes.

Nodig voor 4 personen

100 gram magere spekreepjes; 600 gram magere runderlappen, in blokjes van 3x3 cm; 4 eetlepels olijfolie; 1 grote ui, gesnipperd; 2 rode paprika's, in repen; 2 teentjes knoflook, geperst; 2 cm gemberwortel, geraspt; 1 rawit peper, in ringetjes; 1½ eetlepel paprikapoeder; 2 dl vleesbouillon; 2 eetlepels tomatenpuree; 1 blik tomatenblokjes van 400 gram; 2 dl rode wijn; 3 grote vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes; zout; peper

Bereiding

  • Verwarm de braadpan en bak de spekreepjes op zacht vuur bruin. Giet de olie erbij en bak de blokjes vlees in een paar minuten rondom bruin.

  • Schep al het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de ui, paprika, knoflook, gember, peper en paprikapoeder zachtjes een paar minuten aan.

  • Doe het vlees weer terug in de pan en giet de bouillon erbij. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en wijn toe en breng het aan de kook. Laat het vlees met het deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes gaar stoven. Voeg na anderhalf uur de aardappelblokjes toe en laat nog een half uur verder stoven. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

f t g m